Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμετακίνητο το δολάριο παρά την αισιοδοξία

Ασυγκίνητη η αγορά συναλλάγματος από τα θετικά μηνύματα και τα σενάρια για άρση του κυβερνητικού αδιεξόδου στις ΗΠΑ. Οριακές κινήσεις για το δολάριο κοντά σε χαμηλό 8 μηνών.

Παρά τα αισιόδοξα μηνύματα από το Κογκρέσο και τις ελπίδες για αποτροπή της χρεοκοπίας στις ΗΠΑ, το αμερικανικό νόμισμα κινείται σταθεροποιητικά.

«Οποιαδήποτε άνοδος με την εξεύρεση λύσης στο όριο χρέους των ΗΠΑ για το δολάριο εκτιμάται πως θα είναι περιορισμένη καθώς το αδιέξοδο έχει ήδη επιφέρει κόστος στην αμερικανική οικονομία και πολλοί θεωρούν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδεχομένως να παρατείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης» σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.

«Εάν υπάρξει κάποια προσωρινή λύση στις ΗΠΑ θα υπάρξει μικρή βραχυπρόθεσμη αντίδραση για το δολάριο. Μεσοπρόθεσμα όμως, η εικόνα είναι σίγουρα αρνητική για το δολάριο» δήλωσε ο Richard Fackenhall, της SEB .

Το δολάριο τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 98,71 γεν καταγράφοντας απώλειες 0,1%. Ο δείκτης δολαρίου διαμορφώνεται στο 80,29, σε μικρή απόσταση από το χαμηλό οχτώ μηνών , του 79,63 που άγγιξε στις αρχές του μήνα. Το ευρώ είναι σχεδόν αμετάβλητο, στα 1,3557 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v