Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει το αμερικανικό νόμισμα

Η απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να διορίσει την Τζάνετ Γέλεν στην προεδρία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στηρίζει τελικά το δολάριο, κυρίως έναντι του γεν και του ελβετικού φράγκου.

Ανοδικά κινείται το δολάριο καθώς οι επενδυτές αντιδρούν θετικά στην απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να διορίσει την Τζάνετ Γέλεν στην προεδρία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η Γέλεν ήταν ο αρχιτέκτονας της επιθετικά επεκτατικής νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ εν μέσω χρηματοοικονομικής κρίσης και φέρεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη μείωση της ανεργίας παρά για τον κίνδυνο του πληθωρισμού.

Αν και θεωρητικά, η επιλογή Γέλεν και των όσων αυτή πρεσβεύει θα έπρεπε να είναι αρνητική για το δολάριο, τουναντίον το αμερικανικό νόμισμα καλύπτει μέρος από το χαμένο έδαφος των τελευταίων συνεδριάσων που το έφεραν στο χαμηλότερο επίπεδο 8 μηνών. Οι αγορές διαβλέπουν ότι η Γέλεν θα στηρίξει την αναπτυξιακή πορεία των ΗΠΑ και αντιδρούν θετικά στην άρση μίας μεγάλης αβεβαιότητας που προβλημάτιζε τις αγορές.

Έτσι, ο δείκτης δολαρίου ενισχύεται κατά 0,5% στα 80,245. Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το δολάριο ενισχύεται κατά 97,30 γεν, από το χαμηλό 2 μηνών στα 96,.55 την Τρίτη και έναντι του ελβετικού φράγκου ενισχύεται κατά 0,5% στα 0,9084 φράγκα.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,3% στα 1,3527 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v