Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος

Διστακτική άνοδος του δολαρίου έναντι του γεν, από τα χαμηλά δύο μηνών. Σταθεροποιητικά το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ. Παραμένει η νευρικότητα για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ παρά τα σενάρια για βραχυπρόθεσμη λύση.

Μικρά βήματα ανόδου καταγράφει το αμερικανικό νόμισμα από τα χαμηλά δύο μηνών που άγγιξε έναντι του γεν με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για τις εξελίξεις στην Ουάσιγκτον.

Τη Δευτέρα, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως θα μπορούσε να αποδεχθεί τη λύση μίας βραχυπρόθεσμης αύξησης του ορίου χρέους, ώστε να αποτραπεί η χρεοκοπία στις 17 Οκτωβρίου, ενώ το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι συγκεκριμένος «Γερουσιαστής με μεγάλη επιρροή συζητά μία πρόταση για μείωση των δημοσίων δαπανών και μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ ως αντάλλαγμα στο πλαίσιο μίας ευρύτερης συμφωνίας».

Έτσι, το δολάριο ενισχύεται κατά 0,4% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 97,19 γεν από 96,55 γεν την προηγουμένη που ήταν και το χαμηλότερο επίπεδο από τις 12 Αυγούστου. Έναντι του ευρώ, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,1% στα 1,3568 δολ.

«Υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις βούλησης από το Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο να προχωρήσουν σε πιο εποικοδομητική συζήτηση, οι οποίες στηρίζουν την άποψη πως θα μπορούσε να επιτευχθεί κάποιου είδους συμφωνία, εξέλιξη που έχει κάπως καθησυχάσει τους επενδυτές» εξηγεί ο Νιλς Κρίστενσεν της Nordea αλλά προσέθεσε: «Ο κίνδυνος για το δολάριο είναι πτωτικός ενόσω δεν έχουμε συμφωνία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v