Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 8 μηνών το δολάριο

Κάθετη πτώση για το αμερικανικό νόμισμα μετά το κυβερνητικό λουκέτο στις ΗΠΑ. Σε χαμηλό ενάμιση έτους έναντι του ελβετικού φράγκου. Στο 1,3583 δολ. το ευρώ.

Έντονες πιέσεις δέχεται το δολάριο μετά τις δραματικές εξελίξεις στην Ουάσιγκτον και το λουκέτο που μπήκε σε βασικές δραστηριότητες της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί σε χαμηλό 8 μηνών αγγίζοντας το 79,955, ενώ έναντι του ελβετικού φράγκου το δολάριο υποχωρεί σε χαμηλό ενάμισι έτους αγγίζοντας τα 0,9012 φράγκα.

Έναντι του ευρώ το αμερικανικό νόμισμα έπιασε χαμηλό 8 μηνών αγγίζοντας τα 1,3583 δολ. παρά την έντονη νευρικότητα που υπάρχει και στη Γηραιά Ήπειρο για τις πολιτικές εξελίξεις, κυρίως στην Ιταλία που βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο κυβερνητικής κρίσης.

«Νομίζω ότι η αντίδραση στην αγορά συναλλάγματος για το δολάριο είναι ακόμη περιορισμένη γιατί στις ΗΠΑ είναι νύχτα και ακόμη δεν έχει υπάρξει αντίδραση από τους επενδυτές εκεί. Εφεξής θα πρέπει να κοιτάμε τις εξελίξεις» δήλωσε ο Μασάσι Μουράτα, της Brown Brothers Harriman.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v