Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στο δολάριο με το βλέμμα στο όριο χρέους

Πτωτικά κινείται το αμερικανικό νόμισμα, καθώς Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για το όριο χρέους το Σαββατοκύριακο. Μέχρι την Πέμπτη προθεσμία για χρεοκοπία των ΗΠΑ.

Πτωτικά κινείται το αμερικανικό νόμισμα καθώς οι ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας ως προς το όριο χρέους των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου διαψεύσθηκαν. Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε μία κοινή πρόταση ώστε να αποφύγουν οι ΗΠΑ την χρεοκοπία, ενώ τα ρευστά διαθέσιμα της χώρας για την αποπληρωμή των δανειακών της υποχρεώσεων εξαντλούνται την Πέμπτη 17η Οκτωβρίου.

Έτσι το δολάριο υποχωρεί κατά 0,3% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 98,26 γεν, ενώ νωρίτερα άγγιξε και τα 98,05 γεν. Έναντι του ελβετικού φράγκου, το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε κατά 0,1% στα 0,9115 φράγκα, ενώ το ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,1% στα 1,3560 δολ.

«Ήταν απογοητευτικό που το σαββατοκύριακο δεν υπήρχε συμφωνία. Νομίζουμε ότι όσο πλησιάζουμε στην τελική ημερομηνία της 17ης Οκτωβρίου, τόσο περισσότερες πιέσεις θα δέχεται το δολάριο» δήλωσε ο Lee Hardman της BTMU.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v