Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό δύο εβδομάδων ο δείκτης δολαρίου

Ανακάμπτει το αμερικανικό νόμισμα. Η πρώτη νότα αισιοδοξίας στην Ουάσιγκτον καθώς Ομπάμα και Ρεπουμπλικάνοι θα συναντηθούν την Πέμπτη.

Το αμερικανικό νόμισμα καλύπτει μέρος από το χαμένο έδαφος των προηγούμενων συνεδριάσεων με την πρώτη νότα αισιοδοξίας από το Κογκρέσο για την άρση του αδιεξόδου. Συγκεκριμένα, ο δείκτης δολαρίου ενισχύεται στο 80,537, ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στο 79,627 που ήταν το χαμηλότερο επίπεδο 8 μηνών. 

Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος το δολάριο ενισχύεται κατά 0,4% στα 97,65 γεν. Το ευρώ κινείται σταθεροποιητικά στα 1,3535 δολ.. 

«Είναι προφανές πως η αγορά εκτιμά ότι το αδιέξοδο στις ΗΠΑ θα αρθεί» δήλωσε ο Ντόναλντ Γουίλιαμς της Platypus Asset Management και συμπλήρωσε: «Παρόλα αυτά, νομίζω ότι μέχρις ότου υπάρξει λύση, η αβεβαιότητα θα συνεχίζεται και για αυτό θα έχουμε ευμετάβλητες αγορές και την επόμενη εβδομάδα». Ο ισχυρός άνδρας της αγοράς ομολόγων, ο Bill Gross της Pimco δήλωσε επίσης ότι αγοράζει Treasuries εκτιμώντας ότι στο τέλος θα βρεθεί λύση για το όριο χρέους στις ΗΠΑ.

Από την Ουάσιγκτον υπάρχει μία μικρή νότα αισιοδοξίας, καθώς έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί σήμερα με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών και αύριο με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων.

"Υπήρξαν κάποιες θετικές εξελίξεις αναφορικά με το όριο χρέους που στηρίζουν το δολάριο, αν και μπορεί να αποδειχθούν βραχυπρόθεσμες" εξηγεί ο Νιλ Μέλορ της Bank on New York Mellon και συμπλήρωσε: "Τα πρακτικά της Fex υποδεικνύουν επίσης ότι θα γίνει το tapering στα τέλη του έτους και όλα αυτά παροτρύνουν τους επενδυτές να κλείσουν τις θέσεις τους πριν το Σαββατοκύριακο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v