Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο καλύτερος Ιανουάριος 8 ετών στις ευρωαγορές

Την καλύτερη πορεία των τελευταίων οκτώ ετών για τον μήνα Ιανουάριο εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές μετοχές, λίγες ώρες πριν το κλείσιμο του πρώτου μήνα του 2006, με τις μετοχές των κλάδων πετρελαίου και πρώτων υλών να πρωταγωνιστούν στα κέρδη και στη σημερινή συνεδρίαση.

Την καλύτερη πορεία κατά τον μήνα Ιανουάριο τα τελευταία οκτώ χρόνια εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές μετοχές, λίγες ώρες πριν το κλείσιμο του πρώτου μήνα του 2006, με τις μετοχές των κλάδων πετρελαίου και πρώτων υλών να πρωταγωνιστούν στα κέρδη και στη σημερινή συνεδρίαση.

Ο δείκτης Stoxx 600, που σήμερα κινείται με άνοδο 0,3%, εμφανίζει κέρδη της τάξης του 3,9% στον πρώτο μήνα του έτους.

Οι συναλλαγές είναι περιορισμένες, εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed για τα αμερικανικά επιτόκια, και ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται, πρακτικά αμετάβλητος, στις 5.780 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,10% στις 5.665 μονάδες και ο CAC 0,16% στις 4.944 μονάδες.

Η Ericsson αντιδρά με άνοδο 0,4% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ η χημική Ciba Specialty Chemicals υποχωρεί 1,6%, εξαιτίας των ζημιών που ανακοίνωσε για το δ’ τρίμηνο. Η Cable & Wireless βυθίζεται 15% μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του διευθύνοντος συμβούλου της.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζουν σταθεροποιητικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνεδρίαση της Fed για τον καθορισμό των αμερικανικών επιτοκίων.

Παράλληλα, θα ανακοινωθεί ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Ιανουαρίου, που οι αναλυτές περιμένουν ότι αυξήθηκε στο 105, ενώ από τον επιχειρηματικό τομέα, η Google περιλαμβάνεται στις εταιρείες που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα δ’ τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v