Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Dax οδηγεί την άνοδο των ευρωαγορών

Σημαντική άνοδο πραγματοποιούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, στον θετικό απόηχο των εταιρικών αποτελεσμάτων από ThyssenKrupp και Porsche, του κλεισίματος της Wall Street, αλλά και της εκτίναξης του δείκτη Nikkei κατά 3,58%. Σημαντικά κέρδη για Dax, ο οποίος κινείται πάνω από τις 5.620 μονάδες.

Σημαντική άνοδο πραγματοποιούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, στον θετικό απόηχο του κλεισίματος της Wall Street, αλλά και της εκτίναξης του δείκτη Nikkei κατά 3,58%.

ThyssenKrupp και Porsche οδηγούν την κούρσα στο γερμανικό, αλλά και στα άλλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση των μεγεθών τους που ικανοποίησε την αγορά. Οι μετοχές της πρώτης κινούνται κατά 6,4% υψηλότερα, ενώ αυτές της Prosche κερδίζουν 2,5%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι ευρωπαϊκές αγορές κατά τη σημερινή συνεδρίαση είναι πιθανό να ωφεληθούν από τον συνδυασμό θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων, ανοδικής εκτίναξης της Ασίας, αλλά και θετικών μακροοικονομικών ειδήσεων.

Τη σημαντικότερη άνοδο καταγράφει ο DAX με κέρδη 1,30% στις 5.620 μονάδες, ενώ ακολουθούν ο CAC 40 με άνοδο 0,92% στις 4.921 μονάδες και ο αγγλικός FTSE 100 στις 5.771 μονάδες με μεταβολή +0,85%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v