Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση ευρωαγορών εν μέσω εταιρικών κερδών

Διορθωτικές τάσεις κυριαρχούν στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στις εταιρικές ανακοινώσεις κερδών τριμήνου σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Διορθωτικές τάσεις κυριαρχούν στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στη διαμόρφωση του κλίματος από τις εταιρικές ανακοινώσεις κερδών τριμήνου.

Οι τιμές των αεροπορικών επιχειρήσεων, των χημικών και των ενεργειακών μετοχών υποχωρούν, καθώς οι τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν να ανεβαίνουν, ενώ στον αντίποδα οι πετρελαϊκές επιχειρήσεις διατηρούν πορεία ανόδου.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται ελαφρώς στις 5.784 μονάδες, και ο DAX κερδίζει 0,06% στις 5.651 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,25% στις 4.944 μονάδες.

Η μετοχή της Vivendi Universal υποχωρεί 1,1% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ η Arcelor αντιδρά με άνοδο 1,7% στις εξελίξεις για την εξαγορά της.

Η Sanofi-Aventis υποχωρεί το μεσημέρι 1,1%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ η HMV εκτινάσσεται 15% αντιδρώντας στην προσφορά εξαγοράς της.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζουν για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, καθώς αναμένονται τα κρίσιμα αποτελέσματα της Schering-Plough, της Eastman Kodak και της Exxon Mobil.

Από το στατιστικό μέτωπο αναμένονται τα στοιχεία για τις προσωπικές δαπάνες Δεκεμβρίου, που αναμένεται ότι αυξήθηκαν 0,7%, με τη μεγαλύτερη άνοδο πέντε μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v