Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέσσερις φορές πάνω τα κέρδη της Nomura

Η Nomura ανακοίνωσε ότι τα κέρδη τετραπλασιάστηκαν στο γ’ οικονομικό τρίμηνο, καθώς η χρηματιστηριακή άνοδος ώθησε υψηλότερα τα κέρδη από συναλλαγές και προμήθειες.

Τέσσερις φορές πάνω τα κέρδη της Nomura
Η Nomura Holdings, μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρία της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της τετραπλασιάστηκαν στο γ’ οικονομικό τρίμηνο, καθώς η χρηματιστηριακή άνοδος ώθησε υψηλότερα τα κέρδη από συναλλαγές και προμήθειες.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 106,5 δισ. γεν στο οικονομικό γ’ τρίμηνο, από 25,1 δισ. γεν στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Πρόκειται για τα υψηλότερα κέρδη του οίκου μετά τα 117,8 δισ. γεν που είχαν συγκεντρωθεί στο α’ τρίμηνο του 2002.

Η Nomura, όπως και η ομοεθνής χρηματιστηριακή Daiwa Securities, απολαμβάνουν κέρδη καθώς ο δείκτης Nikkei 225 κατέθεσε την μεγαλύτερη τριμηνιαία άνοδο σε 10 χρόνια.

Από τις ευρωπαϊκές συναλλαγές η Nomura είχε απώλειες 10,7 δισ. γεν επειδή προχώρησε σε προσλήψεις αλλά και επενδύσεις σε τεχνολογία.

Αντιθέτως, η επιχείρηση είχε μεγάλα κέρδη από την Ασία, όπου ήταν σύμβουλος στην πώληση ύψους 1,5 δισ. δολ. της ινδικής ICICI Bank και την έκδοση τίτλου της μεγαλύτερης νοτιοκορεάτικης χαλυβουργίας Posco στο αμερικανικό αποθετήριο, ύψους 691 εκατ. δολ.

Συνολικά, τα έσοδα από προμήθειες στο investment banking αυξήθηκαν 28,6 δισ. γεν από 18,4 δισ. γεν, ενώ οι χρηματιστηριακές προμήθειες ανήλθαν στα 106,2 δισ. γεν έναντι 46,3 δισ. γεν στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v