Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνομιλίες στο Παρίσι για Mittal-Arcelor

Με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας συναντάται ο ινδός επιχειρηματίας Lakshmi Mittal, για να συζητήσουν τα ζητήματα που εγείρει η τολμηρή προσφορά ύψους 18,6 δισ. ευρώ για την ανταγωνιστική χαλυβουργία Arcelor.

Συνομιλίες στο Παρίσι για Mittal-Arcelor
Με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας και άλλα στελέχη της κυβέρνησης θα συναντηθεί σήμερα ο Lakshmi Mittal, προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που εγείρει η τολμηρή προσφορά ύψους 18,6 δισ. ευρώ για την ανταγωνιστική χαλυβουργία Arcelor.

Η Arcelor, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, απέρριψε την προσφορά της Mittal Steel το σαββατοκύριακο και οι δύο εταιρίες θα καταθέσουν τις προτάσεις και απόψεις τους στο Παρίσι.

Ο υπουργός Thierry Breton, που δήλωσε ”έκπληκτος” με την προσφορά, προβλέπεται να ζητήσει διαβεβαιώσεις για το μέλλον των εργαζομένων στην Arcelor. Αν και δεν είναι γαλλική εταιρία, η Arcelor είναι εισηγμένη στο Παρίσι και απασχολεί 28.00 Γάλλους εργαζόμενους.

Εάν ενωθούν οι δύο εταιρίες, θα δημιουργηθεί ένας κολοσσός στην χαλυβουργία, μεγαλύτερος από τους τρεις ισχυρότερους ανταγωνιστές του μαζί.

Θα διαθέτει ετήσιες πωλήσεις 69 δισ. δολ. και παραγωγή 115 εκατ. τόνων, έναντι 94 εκατ. τόνων που παράγουν οι ιαπωνικές JFE και Nippon Steel και η νοτιοκορεάτικη Posco μαζί.

Πάντως με την τιμή που θα πληρώσει για την συγχώνευση, το μερίδιο της οικογένειας του Ινδού επιχειρηματία που εδρεύει στην Ολλανδία, θα μειωθεί από το 88% στο ήμισυ μόλις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v