Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα κέρδη ευρωαγορών χάρη στους εξαγωγείς

Ενισχύονται για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές των μετοχών, ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονται για την έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων χρήσης δ΄ τριμήνου, την ερχόμενη εβδομάδα.

Ενισχύονται για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο του χθεσινοβραδινού ράλι της Wall Street, που αποδόθηκε στις ελπίδες ότι η Fed θα τερματίσει σύντομα τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,45% στις 5.706 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,72% στις 5.499 μονάδες και ο CAC 0,88% στις 4.818 μονάδες.

Η ING, που εξασφαλίζει μεγάλο τμήμα του κύκλου εργασιών της από την αμερικανική ήπειρο, ενισχύεται 2%, ενώ οι εξαγωγείς εμφανίζουν αισθητή άνοδο, της τάξης του 1,2% για τη Nokia και του 2,1% για τη Siemens.

Η Next, η τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα ρούχων της Βρετανίας, εκτινάσσεται 7,6% μετά την ανακοίνωση πρόβλεψης για ετήσια προ φόρων κέρδη 450 εκατ. στερλινών.

Η Alstom αντιδρά με εκτίναξη 6,2% στην ανακοίνωση αποχώρησης από τα ευρωπαϊκά ναυπηγεία της, ενώ η BASF υποχωρεί 1,1% μετά τη νέα προσφορά εξαγοράς της αμερικανικής Engelhard.

Σταθεροποιητικές τάσεις προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα οι προθεσμιακές αγορές, μετά το ράλι τιμών της προηγούμενης συνεδρίασης και καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων χρήσης δ΄ τριμήνου, την ερχόμενη εβδομάδα.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο αναμένεται η ανακοίνωση για τις βιομηχανικές παραγγελίες, που εκτιμάται ότι αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο κατά 2,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v