Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη DAX και CAC στην πρώτη συνεδρίαση του 2006

Ανοδικά κινούνται στην πρώτη συνεδρίαση του έτους οι ευρωπαϊκές αγορές, με πρωταγωνιστές τις αυτοκινητοβιομηχανίες και την ενέργεια, καθώς επικρατεί αισιοδοξία για την κερδοφορίας τους.

Ανοδικά κινούνται στην πρώτη συνεδρίαση του έτους οι ευρωπαϊκές αγορές, με πρωταγωνιστές τις αυτοκινητοβιομηχανίες και την ενέργεια, καθώς επικρατεί αισιοδοξία για περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας και άνοδο των μετοχών στη φετινή χρονιά.

Ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,48% στις 5.434 μονάδες ενώ ο CAC 0,65% στις 4.745 μονάδες.

Οι αγορές του Λονδίνου και της Ελβετίας παραμένουν κλειστές λόγω αργίας, ενώ δεν θα λειτουργήσουν για τον ίδιο λόγο τα χρηματιστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Αναλυτές αναφέρουν ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι συγκριτικώς φθηνές (το Ρ/Ε του δείκτη Stoxx 600 διαμορφώνεται στο 14,2 έναντι 16,3 του αμερικανικού δείκτη Standard & Poor’s) και θα συνεχίσουν να ευνοούνται από την επιτάχυνση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη.

Η Renault ενισχύεται 1,9% και η Peugeot Citroen 1,6%. Η Royal Philips Electronics κερδίζει 1,2% και η δανέζικη επιχείρηση εξοπλισμού αιολικής ενέργειας Vestas Wind Systems εκτινάσσεται 2,4% μετά από παραγγελία 20 ανεμογεννητριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v