Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη Wall

Ηπια σταθεροποιητικές τάσεις διατηρούνται καθώς κλείνει το έτος. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη σημερινή πορεία του αμερικανικού χρηματιστηρίου μετά την προηγούμενη έντονη πτώση.

Ηπια σταθεροποιητικές τάσεις διατηρούνται στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς κλείνει το έτος.

Πιέσεις υφίστανται οι ενεργειακοί τίτλοι όπως η BP και η Total, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι τα περισσότερα από τα κέρδη που μπορεί να δώσει ο κλάδος έχουν ήδη εξαργυρωθεί.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,17% στις 5.605 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,04% στις 5.446 μονάδες και ο CAC 0,15% στις 4.762 μονάδες.

Η μετοχή της Cadbury Schweppes αντιδρά με εκτίναξη 1,6% στην ανακοίνωση πώλησης της μονάδας της Holland House Wine και η μετοχή της DaimlerChrysler με άνοδο 0,8% στην ανακοίνωση πώλησης δύο μονάδων της σε εταιρία εξαγορών.

Η AstraZeneca ενισχύεται 1,1% μετά την ανακοίνωση ότι θα συνεργαστεί στην παρασκευή και διάθεση του σκευάσματος για την καταπολέμηση του Αλτσχάιμερ και της σχιζοφρένειας TC-1734.

Ανοδικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, μετά τη μεγάλη πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης, που αποδόθηκε στις ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας εξαιτίας των επιτοκιακών αποκλίσεων.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board, που εκτιμάται ότι αυξήθηκε τον Δεκέμβριο στο 102,5 από 98,9 τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v