Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάσιμες οι ευρωαγορές

Ρευστοποιήσεις κερδών χαρακτηρίζουν και τη σημερινή συνεδρίαση στις ευρωαγορές, με πιέσεις για τις μετοχές τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων, που είναι ο μόνος κλάδος του δείκτη Stoxx 600 που εμφανίζει πτώση στο 2005.

Ρευστοποιήσεις κερδών χαρακτηρίζουν και τη σημερινή συνεδρίαση στις ευρωαγορές, με πιέσεις για τις μετοχές τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων, που είναι ο μόνος κλάδος του δείκτη Stoxx 600 που εμφανίζει πτώση στο 2005 και έχει τη χειρότερη εμφάνιση στο δ΄ τρίμηνο.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,13% στις 5.531 μονάδες, ενώ ο DAX ”χάνει” 0,12% στις 5.348 μονάδες και ο CAC 0,13% στις 4.688 μονάδες.

Η Vodafone υποχωρεί 0,8% σήμερα, ενώ η France Telecom 0,6%. Στον αντίποδα, η E.ON αντιδρά με αναρρίχηση 1,3% στην είδηση διανομής έκτακτου μερίσματος, ενώ η Degussa εκτινάσσεται 9,5% στην προοπτική εξαγοράς της από την RAG.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, μετά το πρόσφατο ”σερί” απωλειών.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων της ημέρας.

Θα ανακοινωθεί ο δείκτης τιμών χονδρικής Νοεμβρίου, που εκτιμάται ότι υποχώρησε 0,5% σε μηνιαία βάση.

Επίσης το υπουργείο Εμπορίου θα ανακοινώσει τα μεγέθη για τις ενάρξεις κατασκευής κατοικιών, που προβλέπεται ότι επιταχύνθηκαν στις 2,02 εκατομμύρια οικίες σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v