Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι Ισπανοί έχασαν τη ”σιέστα” τους!

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας επέβαλε από την Τρίτη επισήμως την κατάργηση της ”σιέστας”, του θρυλικού μεσημεριανού διαλείμματος, το οποίο σε κάποιες θερμές ισπανόφωνες χώρες διαρκεί έως και… όλη την ημέρα.

Οι Ισπανοί έχασαν τη ”σιέστα” τους!
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας επέβαλε από την Τρίτη επισήμως την κατάργηση της ”σιέστας”, του πασίγνωσου μεσημεριανού διαλείμματος, το οποίο σε κάποιες θερμές ισπανόφωνες χώρες διαρκεί έως και… όλη την ημέρα.

Στην περίπτωση της Ισπανίας, πάντως, ο νέος νόμος περιορίζει την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος στις δημόσιες υπηρεσίες στην 1 ώρα, από τις 12:00 έως τη μία το μεσημέρι, αντί για 2-4 που ίσχυε πριν.

Ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Γιόρντι Σεβίλα δήλωσε ότι ”έτσι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να αποχωρούν από την εργασία τους στις έξι, αντί στις οκτώ και εννέα το βράδυ”.

Ο επικεφαλής της ένωσης εργοδοτών Circulo de Empresarios χαιρέτισε την απόφαση, δηλώνοντας ότι η ”σιέστα” κοστίζει στην ισπανική οικονομία ”μέχρι και το 8% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος”.

Η Ισπανία κατατάσσεται 10η στον αριθμό εργάσιμων ωρών ανά έτος, αλλά η παραγωγικότητά της είναι πολύ πιο χαμηλή απ’ όσο σε χώρες με λιγότερες εργάσιμες ώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v