Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Οι πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο από την απογοήτευση που προκάλεσε η Intel ωθούν σε χαμηλότερα επίπεδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο από την απογοήτευση που προκάλεσε η Intel ωθούν σε χαμηλότερα επίπεδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,44% στις 5.506 μονάδες, ο DAX 0,32% στις 5.270 μονάδες και ο CAC 0,39% στις 4.651 μονάδες.

Η STMicroelectronics υποχωρεί 1,4%, η ASML 1,5% και η Infineon 1,2% μετά την πρόβλεψη της Intel για έσοδα της τάξης των 10,4 με 10,6 δισ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο, ενώ τον Οκτώβριο είχε κάνει πρόβλεψη για 10,8 δισ. δολάρια.

Πιέσεις εκδηλώνονται και στην μετοχή της ΒΡ (0,8%) μετά την ανακοίνωση του Κουβέιτ ότι πωλεί μετοχές που κατέχει στην εταιρία και εκπροσωπούν 0,9% του μετοχικού κεφαλαίου, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του επενδυτικού του χαρτοφυλακίου. Η κυβέρνηση της χώρας διατηρεί το 2,6% της εταιρίας μετά την πώληση.

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Schering υποχωρεί 2,4% μετά το δημοσίευμα των ”Financial Times Deutschland” ότι η εταιρία μπορεί να πληρώσει έως 1 δισ. ευρώ για να κρατήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα διανομής του Betaseron.

Σταθεροποιητικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοινωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι ο δείκτης βελτιώθηκε στο 85 τον τρέχοντα μήνα έναντι 81,6 στον προηγούμενο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v