Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και η Paramount διεκδικεί την DreamWorks

Η Paramount της Viacom Pictures ετοιμάζεται να κάνει προσφορά για την DreamWorks, τα διάσημα στούντιο του Steven Spielberg, τα οποία διεκδικεί και η NBC Universal της General Electric.

Και η Paramount διεκδικεί την DreamWorks
Η Viacom Pictures ετοιμάζεται να κάνει προσφορά για την DreamWorks, η οποία συζητά ήδη το ενδεχόμενο εξαγοράς της από το δίκτυο NBC Universal της General Electric, σύμφωνα με πηγές που παραθέτουν τα διεθνή πρακτορεία.

Το διοικητικό συμβούλιο της Viacom ενέκρινε την πρόταση προσφοράς, με την προϋπόθεση ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της επένδυσης θα προέλθει από επενδυτές εκτός της εταιρίας.

Η DreamWorks, τα στούντιο που ίδρυσαν οι μεγαλοπαράγοντες του Χόλιγουντ Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg και David Geffen, συνομιλούν εδώ και πολλούς μήνες με την Universal, αλλά η συμφωνία ”σκαλώνει” σε μια σειρά ζητήματα, όπως το πώς θα ”κλειδωθεί” ο διάσημος σκηνοθέτης Spielberg σε συμβόλαιο παραγωγής.

Η DreamWorks ζητά περίπου 1 δισ. δολάρια συν τα εκτιμώμενα χρέη της και η Paramount, φέρεται να ανζητεί επενδυτές εκτός της εταιρίας, προκειμένου να χρηματοδοτήσει μια πρόταση εξαγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v