Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρευστοποιήσεις κερδών στις ευρωαγορές

Ρευστοποιήσεις προς αποκόμιση κερδών, καθώς πλησιάζουμε στη λήξη του έτους, επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, ωθώντας τους βασικούς δείκτες σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ρευστοποιήσεις προς αποκόμιση κερδών, καθώς πλησιάζουμε στη λήξη του έτους, επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, ωθώντας τους βασικούς δείκτες σε χαμηλότερα επίπεδα.

Έντονη είναι η διόρθωση των ασφαλιστικών μετοχών, ενός κλάδου που έχει την καλύτερη εμφάνιση μέχρι στιγμής στο τρέχον τρίμηνο, μετά την υποβάθμιση της σύστασης της JPMorgan Chase για τις μετοχές της Axa και της Munich Re, καθώς ο οίκος θεωρεί ότι οι τιμές καθρεφτίζουν ”υπέρ το δέον” τις προοπτικές κερδοφορίας.

Η JPMorgan υποβάθμισε τη μετοχή της Axa (-1,8%), της Munich Re

(-1,6%) και της Assicurazioni Generali (-0,5%) σε ”ουδέτερη” από ”υπερστάθμιση”.

Από τους 18 επιμέρους δείκτες του Stoxx 600, ο ασφαλιστικός έχει την καλύτερη εμφάνιση μέχρι στιγμής στο τρίμηνο, με άνοδο 12%. Στη σημερινή συνεδρίαση ο επιμέρους δείκτης καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες, της τάξης του 1%.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,27% στις 5.514 μονάδες, ο DAX ”χάνει” 0,52% στις 5.239 μονάδες και ο CAC 0,48% στις 4.638 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, καθώς η προοπτική νέας αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων απειλεί το παραδοσιακό ράλι των αμερικανικών μετοχών πριν από τη λήξη του έτους.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση των αρχικών αιτήσεων για τα επιδόματα ανεργίας, τα οποία οι αναλυτές εκτιμούν ότι μειώθηκαν στις 318 χιλιάδες την περασμένη εβδομάδα, από 320 χιλιάδες στο προηγούμενο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v