Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ευρωαγορών, το βλέμμα στα macro ΗΠΑ

Υποχωρούν οι τιμές των μετοχών, με τη μεγαλύτερη πτώση για τους κλάδους πετρελαίου και πρώτων υλών, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι τα μεγάλα κέρδη των μετοχών τους έχουν ξεπεράσει τις προοπτικές κερδοφορίας τους.

Υποχωρούν οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, με τη μεγαλύτερη πτώση για τους κλάδους πετρελαίου και πρώτων υλών, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι τα μεγάλα κέρδη των μετοχών τους έχουν ξεπεράσει τις προοπτικές κερδοφορίας τους.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση κρίσιμων στατιστικών στοιχείων που θα δώσουν ενδείξεις για την πιστωτική πολιτική των ΗΠΑ σήμερα, αλλά και την τακτική συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια αύριο.

Η πλειονότητα των αναλυτών περιμένει αύξηση του επιτοκίου του ευρώ κατά 0,25 μονάδες, στο 2,25%.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,62% στις 5.457 μονάδες, ενώ ο DAX ”χάνει” 0,51% στις 5.183 μονάδες και ο CAC 0,54% στις 4.563 μονάδες.

Η μετοχή της TDC εκτινάσσεται 4,6% μετά τη συμφωνία εξαγοράς από private equity group.

Η Eircom αντιδρά με άνοδο 3,6% στις φήμες ότι θα την εξαγοράσει η Swisscom και στην αναβάθμισή της από τη Citigroup. Η Swisscom ενισχύεται 0,1%.

Η Infineon υποχωρεί 1,8% εξαιτίας της υποβάθμισης της μετοχής της από τη Citigroup.

Πτωτικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Πιέσεις αναμένεται να ασκήσει στον τεχνολογικό κλάδο η υποβάθμιση της σύστασης της UBS για τη Yahoo! σε ”ουδέτερη” από ”αγορά”.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για την ανάπτυξη του ΑΕΠ γ’ τριμήνου, όπου οι αναλυτές περιμένουν ρυθμό μεγαλύτερο από την αρχική εκτίμηση του υπουργείου Εμπορίου για 3,8%, γεγονός που θα επιτείνει τις πιέσεις για νέες αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v