Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

France Telecom: Αποσύρει την προσφορά για Telsim

Η France Telecom ανακοίνωσε ότι αποσύρει την προσφορά εξαγοράς της τουρκικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Telsim, εκτιμώντας ότι η διαδικασία θα ωθήσει υψηλότερα την τελική τιμή εξαγοράς.

France Telecom: Αποσύρει την προσφορά για Telsim
Η France Telecom ανακοίνωσε ότι αποσύρει την προσφορά εξαγοράς της τουρκικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Telsim Mobil Telekomunikasyon Hizmetleri, καθώς εκτιμά ότι η διαδικασία θα ωθήσει υψηλότερα την τελική τιμή εξαγοράς.

”Η διαδικασία του διαγωνισμού πιστεύουμε ότι θα φουσκώσει την τιμή εξαγοράς σε ένα επίπεδο που δεν δικαιολογείται για την επιχείρηση,” αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου του γαλλικού ομίλου, οι συνομιλίες με την Sabanci Holding για μια πιθανή κοινή προσφορά εξαγοράς έχουν διακοπεί.

Η France Telecom και ο τουρκικός όμιλος επιχειρήσεων Sabanci, περιλαμβάνονται στις 15 εταιρίες που είχαν δηλώσει ότι θα καταθέσουν προσφορές μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 5ης Δεκεμβρίου.

Να θυμίσουμε ότι οι ρυθμιστικές αρχές της Τουρκίας κατέσχεσαν την Telsim από την οικογένεια Ουζάν και πωλούν την επιχείρηση για να ανακτήσουν 6 δισ. δολάρια σε ζημίες που υπέστησαν από την κατάρρευση της τράπεζας των Ουζάν το 2003.

Η Vodafone Group παραμένει ένας από τους πιθανούς διεκδικητές της Telsim.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v