Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

PWC: Από ..τύχη αποκαλύπτονται πολλά σκάνδαλα

Παρά τις αυστηρές ρυθμίσεις που έχουν επιβληθεί για να βελτιωθεί η εταιρική διακυβέρνηση, η οικονομική διαφθορά εξακολουθεί να αυξάνεται στον πλανήτη και στις περισσότερες περιπτώσεις αποκαλύπτεται από …τύχη, είναι το συμπέρασμα έρευνας της PWC.

PWC: Από ..τύχη αποκαλύπτονται πολλά σκάνδαλα
Παρά τις αυστηρές ρυθμίσεις που έχουν επιβληθεί για να βελτιωθεί η εταιρική διακυβέρνηση, η οικονομική διαφθορά εξακολουθεί να αυξάνεται στον πλανήτη και στις περισσότερες περιπτώσεις αποκαλύπτεται από …τύχη, είναι το συμπέρασμα έρευνας της PriceWaterhouseCoopers.

Σε παγκόσμιο επίπεδο ο αριθμός των εταιριών όπου παρατηρήθηκε οικονομική διαφθορά αυξήθηκε 22% στην τελευταία διετία, σύμφωνα με την έρευνα της PWC που διεξήχθη μετά από έρευνα σε 3.634 στελέχη επιχειρήσεων από 34 χώρες.

Από τις εταιρίες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 45% δήλωσε ότι εντοπίστηκαν περιστατικά διαφθοράς, έναντι 37% το 2003.

Για το ένα τρίτο μόλις των επιχειρήσεων που δήλωσαν ότι έχουν τη δυνατότητα να αποτιμήσουν το κόστος της απάτης, οι συνολικές ζημίες ξεπέρασαν τα 2 δισ. δολάρια δηλαδή κατά μέσο όρο 1,7 εκατ. δολάρια ανά εταιρία.

Στην έρευνα καταδεικνύεται ότι οι μέθοδοι για την ανακάλυψη μιας οικονομικής απάτης είναι κατά κανόνα τυχαίες, όπως ανώνυμα τηλεφωνήματα ή πληροφορίες από εργαζόμενους που ”καρφώνουν” άλλους εργαζόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v