Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα λόγω εταιρικών ανακοινώσεων

Υποχωρούν οι μετοχές των επιχειρήσεων χημικών προϊόντων στην Ευρώπη καθώς η τιμή του πετρελαίου εκτινάσσεται προς νέο ρεκόρ, αλλά στήριξη προσφέρουν τα καλά αποτελέσματα δεικτοβαρών τίτλων, όπως η Barclays και η EasyJet.

Υποχωρούν οι μετοχές των επιχειρήσεων χημικών προϊόντων στην Ευρώπη καθώς η τιμή του πετρελαίου εκτινάσσεται προς νέο ρεκόρ, αλλά στους δείκτες προσφέρουν στήριξη τα καλά αποτελέσματα δεικτοβαρών τίτλων, όπως η Barclays και η EasyJet.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,18% στις 5.325 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,32% στις 4.858 μονάδες και ο CAC ελαφρώς 0,09% στις 4.454 μονάδες.

Η BASF υποχωρεί 0,4% και η BOC Group, δεύτερη στην Ευρώπη στα βιομηχανικά αέρια υποχωρεί 0,8%. Η Imperial Chemical υποχωρεί 0,7% μετά την υποβάθμιση της μετοχής της από την Deutsche Bank και την Citigroup.

Στον αντίποδα η Barclays εκτινάσσεται 3,8% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ικανοποίησαν τους επενδυτές. Η Aegis Group, ισχυρότερο στον πλανήτη στην αγορά διαφημιστικού χώρου εκτινάσσεται 9,4% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της από τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο Vincent Bollore.

Η Michelin αντιδρά με άνοδο 3,6% και η EasyJet 2,8% στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων και προβλέψεων που ικανοποίησαν τις αγορές.

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις προοιωνίζουν οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση επιχειρηματικών κερδών, όπως της Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Warren Buffett, καθώς και κρίσιμων στατιστικών δεδομένων, όπως τα στοιχεία για την ανεργία.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε τον Ιούλιο σταθερό στο 5%, ενώ δημιουργήθηκαν 180 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, περισσότερες από τις 146 χιλιάδες του προηγούμενου μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v