Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωαγορές, το βλέμμα στα macro ΗΠΑ

Πιέσεις ασκεί στις ευρωπαϊκές αγορές η διόρθωση των πετρελαϊκών μετοχών σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου. Μικτή εικόνα από τις ανακοινώσεις εταιρικής κερδοφορίας.

Πιέσεις ασκεί στις ευρωπαϊκές αγορές η διόρθωση των πετρελαϊκών μετοχών σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου.

Σημαντικές πιέσεις ασκεί στον FTSE η δεικτοβαρής Royal Bank of Scotland (-2%), που ανακοίνωσε αποτελέσματα τα οποία δεν ανταποκρίθηκαν στις προβλέψεις.

Το βαρόμετρο της λονδρέζικης αγοράς υποχωρεί 0,37% στις 5.311 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη εμφανίζεται απώλειες 0,99% στις 4.874 μονάδες και ο CAC στο Παρίσι 0,81% στις 4.459 μονάδες.

Η BP υποχωρεί 0,7% και η Total 1,2%. Με κέρδη 2,4% αντιδρά η Unilever στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται μικτό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, με άνοδο για τον Dow Jones και ελαφρώς διορθωτικές τάσεις για τον S&P.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση για τα επιδόµατα ανεργίας για την εβδοµάδα έως 30 Ιουλίου. Οι αναλυτές αναμένουν ελαφρά αύξηση στις 315.000 έναντι 310.000 στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v