Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ωθηση από κλάδο ενέργειας στις ευρωαγορές

Η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου ωθεί υψηλότερα τον κλάδο ενέργειας, που με τη σειρά του υποστηρίζει σε ήπια ανοδικές τάσεις τις ευρωπαϊκές αγορές.

Η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου ωθεί υψηλότερα τον κλάδο ενέργειας, που με τη σειρά του υποστηρίζει σε ήπια ανοδικές τάσεις τις ευρωπαϊκές αγορές.

Η τιμή του πετρελαίου κινείται στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων μετά τον θάνατο του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, της ισχυρότερης χώρας εξαγωγών πετρελαίου στον κόσμο.

Η Royal Dutch ενισχύεται 1,7% και η Total 0,9%.

Η HSBC αντιδρά με άνοδο 1,2% στην ανακοίνωση ικανοποιητικής αύξησης κερδών τριμήνου, ενώ η ABN Amro υποχωρεί 0,2% μετά την προειδοποίηση για μείωση κερδών στο β’ εξάμηνο.

Η DaimlerChrysler ενισχύεται 1,5% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Goldman Sachs για τη μετοχή της σε ”υπερ-απόδοση”. Η BMW αναβαθμίστηκε επίσης σε ”υπερ-απόδοση” από την CSFB και κινείται με κέρδη 1,1%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,22% στις 5.294 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,39% στις 4.903 μονάδες και ο CAC 0,28% στις 4.464 μονάδες.

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις προοιωνίζονται και για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Procter & Gamble, ενώ από το μακροοικονομικό στη δημοσιοποίηση του δείκτη βιομηχανίας ISM Ιουλίου, που αναμένεται ότι βελτιώθηκε στις 54,5 μονάδες έναντι 53,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

Επίσης οι κατασκευαστικές δαπάνες αναμένεται ότι αυξήθηκαν 0,7% τον Ιούνιο μετά από πτώση 0,9% τον Μάιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v