Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πωλεί και το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας η Auna

Η Ono σε συνεργασία με κονσόρτιουμ ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων αγοράζουν προς 2,25 δισ. ευρώ τα δίκτυα καλωδιακής τηλεφωνίας της Auna, λίγες μέρες αφότου ο ισπανικός όμιλος ανακοίνωσε ότι πωλεί τις επιχειρήσεις κινητής τηλεφωνίας στην France Telecom.

Πωλεί και το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας η Auna
Η Ono σε συνεργασία με κονσόρτιουμ ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων δέχτηκαν να πληρώσουν 2,25 δισ. ευρώ για τα δίκτυα καλωδιακής τηλεφωνίας της ομοεθνούς Auna, σε μια συμφωνία που δημιουργεί την δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρησης σταθερής τηλεφωνίας και ευρωζωνικών συνδέσεων στην Ισπανία, μετά την Telefonica.

Στην επί μακρόν αναμενόμενη συμφωνία, που είχε παρακωλύσει εξαιτίας νομικών ζητημάτων, συμμετέχων τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια JP Morgan Partners, Providence, Quadrangle και Thomas H. Lee Partners.

Την περασμένη εβδομάδα υπενθυμίζεται ότι η France Telecom ανακοίνωσε την εξαγορά της Amena, της κερδοφόρου μονάδας κινητής τηλεφωνίας της Auna, προς 10,6 δισ. ευρώ.

Η πώληση και των δύο επιχειρήσεων αναμένεται να αποφέρει κεφαλαιουχικά κέρδη της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ για τις Banco Santader, Endesa και Union Ferosa, που είναι οι βασικοί μέτοχοι της Auna.

Η Auna, που καλύπτει δίκτυο 10.000 χλμ. στην Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη και το μεγαλύτερο τμήμα της βορείου και νοτιοανατολικής Ισπανίας, συμπληρώνει με την πώληση το εθνικό δίκτυο των 15.000 χλμ. της Ono, το οποίο καλύπτει τα ανατολικά και νοτιοδυτικά της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v