Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Αύξηση κερδών β’ τριμήνου 9%

Η βελτίωση στις λιανικές τραπεζικές δραστηριότητες στήριξε σε αύξηση κερδών 9% την HSBC, την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα βάση κεφαλαιοποίησης. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 7,6 δισ. δολάρια ή 68 σεντς ανά μετοχή.

HSBC: Αύξηση κερδών β’ τριμήνου 9%
Η βελτίωση στις λιανικές τραπεζικές δραστηριότητες στήριξε σε αύξηση κερδών 9% την HSBC, την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα βάση κεφαλαιοποίησης.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 7,6 δισ. δολάρια ή 68 σεντς ανά μετοχή έναντι 6,94 δισ. δολ. ή 63 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα μεγέθη ήταν καλύτερα από τα 7,09 δισ. δολάρια που περίμεναν οι αναλυτές.

Ο πρόεδρος του ομίλου John Bond προωθεί επέκταση στην Κίνα, τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ και υποστηρίζει τις επενδυτικές τραπεζικές δραστηριότητες του ομίλου για να τονώσει την ανάπτυξη καθώς επιβραδύνεται η βρετανική οικονομία.

Τις λιανικές τραπεζικές δραστηριότητες υποστήριξε αισθητά η πορεία των αμερικανικών μονάδων του ομίλου.

Ο Bond δαπάνησε 2,8 δισ. δολάρια την τελευταία χρονιά για εξαγορές μεριδίων σε κινεζική τράπεζα και ασφαλιστική εταιρία. Επίσης αγόρασε επιχειρήσεις πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Βραζιλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v