Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορυφαία συμφωνία στα γερμανικά ΜΜΕ από Springer

Ο μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος ημερήσιου και περιοδικού Τύπου της Γερμανίας Axel Springer θα εξαγοράσει το πλειοψηφικό μερίδιο στο μεγαλύτερο ιδιωτικό κανάλι της χώρας, την ProSiebenSat.1 Media, σε μια συμφωνία που αλλάζει τον χάρτη των γερμανικών ΜΜΕ.

Κορυφαία συμφωνία στα γερμανικά ΜΜΕ από Springer
Ο μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος εφημερίδων της Γερμανίας Axel Springer θα εξαγοράσει το πλειοψηφικό μερίδιο στο μεγαλύτερο ιδιωτικό κανάλι της χώρας, την ProSiebenSat.1 Media, σε μια συμφωνία αξίας 2,47 δισ. δολαρίων που αλλάζει τον χάρτη των γερμανικών ΜΜΕ.

Η βερολινέζικη Springer, αγοράζει το μερίδιο από επενδυτικό όμιλο στον οποίο ηγείται ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Haim Saban, ο οποίος και δημιούργησε την περιουσία του από την σειρά Power Rangers.

Με την εξαγορά η Springer ενώνει τα προγράμματα της ProSiebenSat.1 στα οποία περιλαμβάνονται οι ”Desperate Housewives” με τις εφημερίδες και τα περιοδικά Bild, ώστε να εξασφαλίσει περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις και να ανταγωνιστεί την Bertelsmann, ιδιοκτήτρια του καναλιού RTL και του περιοδικού Stern.

Οι μετοχές της ProSiebenSat.1 έχουν υπερδιπλασιαστεί από το 2003, που ανέλαβε τον όμιλο ο Saban.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v