Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη για τους περισσότερους δείκτες. Πάνω από $1,28 το ευρώ και διστακτική άνοδος στα futures της Wall. Ψύχραιμοι οι Κύπριοι πολίτες στο άνοιγμα των τραπεζών. Η προσοχή στα οικονομικά μεγέθη ΗΠΑ, Γερμανίας.

Κέρδη καταγράφουν πλέον οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς οι επενδυτές ανά την ευρωζώνη παρατηρούν ότι οι Κύπριοι πολίτες αντέδρασαν με ψυχραιμία στο άνοιγμα των τραπεζών για πρώτη φορά από τις 16 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,61% στις 7836 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,7% στις 3737 μονάδες και στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κατά 0,88% στις 6.444 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,5% στις 7939 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή πτώση 0,01% στις 5822 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,08% στις 15.519 μονάδες.

Το ευρώ, διαμορφώνεται στα 1,2805 δολ.

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street
αν και οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση ενόψει κρίσιμων μεγεθών για την αμερικανική οικονομία, όπως τον αριθμό των εγγεγραμμένων στα ταμεία ανεργίας και την τελική αναθεώρηση του ΑΕΠ.

Επισημαίνεται ότι για τις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές αυτή είναι η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και του τριμήνου, λόγω του Καθολικού Πάσχα.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τη γερμανική οικονομία είναι μικτά, καθώς ο αριθμός των ανέργων αυξάνεται, ενώ οι λιανικές πωλήσεις επιμένουν ανοδικά ξεπερνώντας τις προσδοκίες. Ο συνολικός αριθμός των ανέργων ενισχύθηκε κατά 13.000 στα 2,935 εκατ. ανέργους, ενώ οι αναλυτές περίμεναν μείωση κατά 4.000 άτομα. Από την άλλη πλευρά, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχή μήνα το Φεβρουάριο, παρά τις αντίθετες προβλέψεις. Συγκεκριμένα ενισχύθηκαν κατά 0,4%. Επισημαίνεται ότι τον προηγούμενο μήνα, οι λιανικές πωλήσεις είχαν ενισχυθεί κατά 3% και οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα υπάρξει μείωση το Φεβρουάριο κατά 0,4%.

Άλμα 27,5% καταγράφει η μετοχή της D.E.Master Blenders μετά την πρόταση εξαγοράς από το μεγαλύτερο μέτοχο Joh Benckiser.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v