Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει η νευρικότητα στις ευρωαγορές

Πτωτικά οι περισσότεροι δείκτες. Μικτά μηνύματα για τη γερμανική οικονομία. Κάτω από το $1,28 το ευρώ. Διατηρείται η νευρικότητα για Κύπρο, αλλά και Ιταλία. Τελευταία ημέρα συνεδρίασης λόγω Καθολικού Πάσχα.

Επιμένει η νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν το άνοιγμα των τραπεζών στην Κύπρο, ενώ και τα στοιχεία για τη γερμανική οικονομία είναι μικτά. Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές έκλεισαν έντονες πιέσεις και βουτιά στις μετοχές των κινεζικών τραπεζών.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,11% στις 7781 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,42% στις 3695 μονάδες και στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κατά 0,04% στις 6.385 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει απώλειες 0,78% στις 7838 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει πτώση 2,55% στις 5674 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,18% στις 15.381 μονάδες.

Το ευρώ, διαμορφώνεται στα 1,2756 δολ.

Επισημαίνεται ότι για τις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές αυτή είναι η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και του τριμήνου, λόγω του Καθολικού Πάσχα

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τη γερμανική οικονομία είναι μικτά, καθώς ο αριθμός των ανέργων αυξάνεται, ενώ οι λιανικές πωλήσεις επιμένουν ανοδικά ξεπερνώντας τις προσδοκίες.
Ο συνολικός αριθμός των ανέργων ενισχύθηκε κατά 13.000 στα 2,935 εκατ. ανέργους, ενώ οι αναλυτές περίμεναν μείωση κατά 4.000 άτομα.  Από την άλλη πλευρά, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχή μήνα το Φεβρουάριο, παρά τις αντίθετες προβλέψεις. Συγκεκριμένα ενισχύθηκαν κατά 0,4%. Επισημαίνεται ότι τον προηγούμενο μήνα, οι λιανικές πωλήσεις είχαν ενισχυθεί κατά 3% και οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα υπάρξει μείωση το Φεβρουάριο κατά 0,4%. 

Η εξέλιξη αυτή βελτίωσε κάπως το κλίμα νευρικότητας καθώς οι επενδυτές αναμένουν το άνοιγμα των τραπεζών στην Κύπρο και παρακολουθούν το de facto κυβερνητικό αδιέξοδο στην Ιταλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v