Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει η νευρικότητα στις ευρωαγορές

Οριακές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Η προειδοποίηση της Moody's για τις πιστοληπτικές αξιολόγησης της ευρωζώνης. Στήριξη από το ιστορικό υψηλό του Dow. Ανοδικά ο μεταλλευτικός κλάδος.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς παραμένει η νευρικότητα για τις εξελίξεις αναφορικά με την Κύπρο μετά και τη νέα προειδοποίηση από τη Moody’s.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,11% στις 7870 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,2% στις 37413 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,09% στις 6.404 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1,01% στις 7908 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,62% στις 5969 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει απώλειες 0,32% στις 15.447 μονάδες.

Νωρίτερα, ο γενικός διευθυντής της Moody’s με συνέντευξή του στο Reuters, προειδοποίησε ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο είναι «credit negative» για τις αξιολογήσεις των μελών της ευρωζώνης και δήλωσε πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπερεκτιμούν την ικανότητά τους να διαχειριστούν τον κίνδυνο μετάδοσης.

Έτσι, η νευρικότητα επανέρχεται παρά την αρχική αισιοδοξία που δημιουργήθηκε στις αγορές κυρίως από τα οικονομικά μεγέθη στις ΗΠΑ που οδήγησαν και το Dow Jones σε νέο ιστορικό υψηλό. Οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο απ’ όσο ανέμεναν οι αναλυτές , κατά 5,7% έναντι βουτιάς 3,8% τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αποτυπώνουν τις επενδυτικές διαθέσεις των εργοδοτών στη χώρα.

Ανοδικά κινείται ο μεταλλευτικός κλάδος στις ευρωπαϊκές αγορές. Η μετοχή της Rio Tinto ενισχύεται κατά 1,9% και της BHP Biliton κατά 0,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v