Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Διστακτικές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Ξανά στο προσκήνιο η οικονομία. Αιφνιδιαστική επιβράδυνση της κινεζικής μεταποίησης. Αμετάβλητος ο ΡΜΙ ευρωζώνης. Πτώση 2,9% για Lloyds.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές αγορές με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται και πάλι σε θέματα οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,12% στις 7751 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,1% στις 3726 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,16% στις 6.370 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,28% στις 8253 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,2% στις 5999 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,64% στις 15.819 μονάδες.

Η αγορά αιφνιδιάστηκε από την υποχώρηση του δείκτη δραστηριοτήτων ΡΜΙ για την κινεζική μεταποίηση, που δημιουργεί νέα σενάρια για την πορεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον πλανήτη. Η εξέλιξη αυτή ήταν και η βασική αιτία για την πτωτική πορεία των περισσότερων ασιατικών αγορών κατά τη σημερινή συνεδρίαση. 

Από την ευρωζώνη, τα τελευταία οικονομικά στοιχεία δεν δίνουν αφορμή για μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ο δείκτης ΡΜΙ μεταποίησης έμεινε αμετάβλητος το Φεβρουάριο, με τους αναλυτές ωστόσο να επισημαίνουν τόσο τη μεγάλη απόκλιση μεταξύ Βορά και Νότου, όσο και την τεράστια διαφορά που καταγράφεται μεταξύ των τάσεων σε Γερμανία και Γαλλία. Για τη Γερμανία, παράλληλα, ανακοινώθηκε και απροσδόκητο άλμα στις λιανικές πωλήσεις. 

Από πλευράς μετοχών, ξεχωρίζει η περίπτωση της Lloyds Banking Group η οποία δέχεται έντονες πιέσεις 2,9% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v