Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μουδιασμένες οι ευρωαγορές

Διστακτική άνοδος για τους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες. Στον απόηχο των εκλογών, η Ιταλία πέτυχε τον στόχο στη δημοπρασία ομολόγων, αλλά με ακριβό κόστος. Στήριξη στις αγορές από τον Μπεν Μπερνάνκε.

Μουδιασμένες οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να προσπαθούν ακόμη να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα της ιταλικής δημοπρασίας 10ετών ομολόγων και ενώ υπάρχει η φραστική στήριξη των αγορών από τον Μπεν Μπερνάνκε.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,15% στις 7.608 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,33% στις 3.633 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,14% στις 6.279 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,34% στις 8.007 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 1,09% στις 5.944 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,41% στις 15.607 μονάδες.

Νωρίτερα, η Ιταλία πέτυχε τον στόχο άντλησης 6,5 δισ. ευρώ στη δημοπρασία ομολόγων. Το επιτόκιο, όμως, αυξήθηκε στο 4,83%, που είναι και το υψηλότερο από τον Οκτώβριο του 2012.

Από την πλευρά του, ο Μπεν Μπερνάνκε, μιλώντας ενώπιον του Κογκρέσου, υπεραμύνθηκε της νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στις αγορές ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. «Υπό το παρόν οικονομικό περιβάλλον, τα πλεονεκτήματα του προγράμματος είναι σαφή», δήλωσε.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Bouygues, η οποία καταγράφει άλμα 7,4% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων, που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v