Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική ανάκαμψη στις ευρωαγορές

Δειλά βήματα ανόδου μετά τις χθεσινές ρευστοποιήσεις. Στήριξη από τις χθεσινές δηλώσεις Μπερνάνκε στο Κογκρέσο. Νευρικότητα ενόψει της ιταλικής δημοπρασίας ομολόγων. Ξεχωρίζει η Bouygues με άλμα 7%

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη από τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία αλλά και την κατάθεση του Μπεν Μπερνάνκε στο Κογκρέσο που βελτίωσε το κλίμα μετά την έντονη νευρικότητα που προκάλεσε το πολιτικό αδιέξοδο στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,44% στις 7630 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,64% στις 3645 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,42% στις 6.297 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,91% στις 8053 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται οριακά υψηλότερα κατά 0,08% στις 6.014 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,78% στις 15.674 μονάδες.

Μιλώντας ενώπιον του Κογκρέσου ο Μπεν Μπερνάνκε υπεραμύνθηκε της νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στις αγορές ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. «Υπό το παρόν οικονομικό περιβάλλον, τα πλεονεκτήματα του προγράμματος είναι σαφή» δήλωσε.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Bouygues η οποία καταγράφει άλμα 7,4% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αγορών.

Η νευρικότητα ωστόσο, παραμένει καθώς  η Ιταλία "βγαίνει" και σήμερα στις αγορές με μία εξαιρετικά κρίσημη δημοπρασία 10ετών ομολόγων όπου θα αποτυπωθεί το κόστος του πολιτικού αδιεξόδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v