Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ευρωαγορές

Αρνητικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες. Στο στόχαστρο τράπεζες και φαρμακευτικές. Η Γερμανία κόβει στόχο ανάπτυξης για το 2013. Πλησιάζουν στο όριο χρέους οι ΗΠΑ. Άλμα 6% για Burberry.

Ήπιες πιέσεις δέχονται οι ευρωπαϊκές αγορές για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση καθώς και τα στοιχεία για τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης προβληματίζουν. Στο στόχαστρο βρίσκεται κυρίως ο τραπεζικός κλάδος.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,22% στις 7.707 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,19% στις 3.701 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί οριακά κατά 0,03% στις 6.103 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει πτώση 1,11% στις 8.536 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει απώλειες 0,89% στις 6.105 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται οριακά κατά 0,07% στις 17.402 μονάδες.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν και τα futures της Wall Street καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει του μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων που αναμένουν κυρίως από τράπεζες στις ΗΠΑ. Μεταξύ των εταιριών που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα είναι Citigroup, JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Bank of of America και Intel.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι η γερμανική οικονομία επιβραδύνθηκε στο 0,7% το 2012 από 3% τον προηγούμενο χρόνο και ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ανάπτυξη κατά 0,8%. Επίσης, δημοσίευμα της Handelsblatt αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση Μέρκελ υποβαθμίζει τον στόχο ανάπτυξης για το 2013 στο 0,5% έναντι αρχικής πρόβλεψης στο 1%.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ μπορεί να αγγίξουν τα όρια χρέους το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο, ενώ ο επικεφαλής της Fed Μπεν Μπερνάνκε κάλεσε το Κογκρέσο να βρει άμεσα λύση.

Άλμα 6% καταγράφει η μετοχή της Burberry, καθώς η βρετανική εταιρία πολυτελών ειδών ανακοίνωσε υψηλές πωλήσεις κατά την εορταστική περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v