Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Γερμανία κόβει στόχο ανάπτυξης για 2013

Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η ανάπτυξη στη Γερμανία το 2012, καθώς άγγιξε το 0,7%. Η κυβέρνηση υποβαθμίζει τον στόχο ανάπτυξης για το 2013, στο 0,5% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1%, σύμφωνα με τη Handelsblatt.

Η Γερμανία κόβει στόχο ανάπτυξης για 2013
Σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας θα προχωρήσει η κυβέρνηση Μέρκελ σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει δημοσίευμα της Handelsblatt, ενώ και τα στοιχεία για το 2012 αποδεικνύονται χαμηλότερα των προσδοκιών.

Συγκεκριμένα, η μεγλάυτερη οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε το 2012 κατά 0,7% σε ετήσια βάση, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης στο 0,8%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Επισημαίνεται ότι το 2011 η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3%.

Η Handelsblatt, επικαλούμενη έκθεση που θα κοινοποιηθεί μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης, αποκαλύπτει ότι ο στόχος για την ανάπτυξη του 2013 στο 0,5% έναντι αρχικής πρόβλεψης στο 1%. Στην έκθεση, επισημαίνεται ωστόσο, ότι η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί κατά την πάροδο του έτους έτσι ώστε το τέταρτο τρίμηνο να καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης 1,25% σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v