Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη για τους περισσότερους δείκτες. Πρωταγωνιστής οι τραπεζικές μετοχές. Μικτά μηνύματα για τις επόμενες κινήσεις της Fed και μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων. Οριακές κινήσεις στα futures της Wall.

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές ενώ ο χρηματοοικονομικός κλάδος πρωτοστατεί με ισχυρή άνοδο μετά και την αναβάθμιση των γαλλικών τραπεζών από την Credit Suisse.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,81% στις 7.778 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,68% στις 3.728 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,14% στις 6.130 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,43% στις 8.702 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 1,33% στις 6.231 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,83% στις 15.674 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ο πρόεδρος της Fed στο Σικάγο Charles Evans φέρεται να δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος κατά 2,5% και κατά 3,5% τον επόμενο χρόνο. «Παρά τα όσα φάνηκαν προ ημερών από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, όπου οι επενδυτές θυμήθηκαν ότι η ποσοτική χαλάρωση δεν είναι μία μόνιμη κατάσταση, ο Evans επιβεβαίωσε τις αγορές ότι η πολιτική αυτή θα διατηρηθεί μέχρις ότου η οικονομία επιστρέψει σε κατάσταση όπου θα μπορεί να αυτοσυντηρείται» αναφέρει ο Jonathan Sudaria, της Capital Spreads.

Οι τραπεζικές μετοχές καταγράφουν σημαντική άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι μετοχές των Societe Generale και Credit Agricole καταγράφουν κέρδη που ξεπερνούν το 3% καθώς η Credit Suisse αναβάθμισε τη σύστασή της για το γαλλικό τραπεζικό κλάδο σε overweight κάνοντας λόγο για χαμηλές αποτιμήσεις.

Νωρίτερα στην κινεζική αγορά πραγματοποιήθηκε μίνι ράλι 3% με πρωταγωνιστές τις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες ευνοούνται από την αλλαγή πολιτικής στην Ιαπωνία και το φθηνό χρήμα που αναμένεται να εισρεύσει στις αγορές. Κατά συνέπεια, το γεν δέχθηκε έντονες πιέσεις με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται σε χαμηλό δυόμιση ετών έναντι του δολαρίου, στα 89,67 γεν.

Στον αντίποδα, η μετοχή της TNT Express καταγράφει ελεύθερη πτώση 34% καθώς η UPS αποφάσισε να αποσύρει την προσφορά εξαγοράς εξαιτίας των ενστάσεων της Κομισιόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v