Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό λόγω Eurogroup

Ελαφρά ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες σε Βορρά και Νότο, στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup για την Ελλάδα. Οι μετοχές των τραπεζών ηγούνται της ανόδου. Νηνεμία στα futures της Wall

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες στον απόηχο της συμφωνίας που επετεύχθη στο Eurogroup για την Ελλάδα. Οι μετοχές των τραπεζών ηγούνται της ανόδου.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,57% στις 7.333 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,39% στις 3.515 μονάδες και στο Λονδίνο ο FΤSE 100 κατά 0,48% στις 5.814 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,32% στις 7.899 μονάδες, στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,23% στις 15.557 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,15% στις 5.301 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street καθώς οι επενδυτές αναμένουν κρίσιμα στοιχεία όπως η καταναλωτική εμπιστοσύνη, αλλά και τη Μπεζ Βίβλο της Fed.

Το ευρώ, αρχικά πέρασε πάνω από το $1,30. Σύντομα όμως επέστρεψε στην περιοχή του $1,2970. Ο διεθνής Τύπος, άλλωστε, αντέδρασε με προβληματισμό στη μεταμεσονύχτια συμφωνία, κυρίως σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του προγράμματος επαναγοράς ιδίων ομολόγων.

"Ουσιαστικά επετεύχθη η αποτροπή της ελληνικής χρεοκοπίας βραχυπρόθεσμα. Δεν νομίζω, όμως, ότι μακροπρόθεσμα μειώθηκαν σημαντικά οι πηγές ανησυχίας", σημείωσε ο Μίκαελ Νιούσον της CMC Markets.

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται ανοδικά. Κέρδη 1% καταγράφει η μετοχή της Banco Santander και 1,4% η μετοχή της BNP Paribas, ενώ η Royal Bank of Scotland Group καταγράφει άλμα 2,7% καθώς χρηματιστηριακή αναβάθμισε την τιμή στόχο για τη βρετανική τράπεζα.
 
Επίσης, κέρδη 1,1% σημειώνει η μετοχή της Carrefour καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα η εταιρεία λιανικού εμπορίου ετοιμάζεται να ανοίξει καταστήματα και στην Κίνα τον επόμενο χρόνο. Ξεχωρίζει και η μετοχή της Remy Cointreau με κέρδη 1,8% καθώς τα αποτελέσματα εξαμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v