Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Πτωτικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες και τα futures της Wall. Στάση αναμονής εν όψει του Eurogroup. Προβληματισμός μετά τις εκλογές στην Καταλονία. Καμπάνα 30 εκατ. στερλινών για UBS. Βουτιά 3,6% για Barclays.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να μένουν διστακτικοί εν όψει του σημερινού Eurogroup, όπου κρίνονται όλα για το ελληνικό ζήτημα. Πιέσεις ασκούνται στον τραπεζικό κλάδο, ενώ οι αναλυτές κάνουν λόγο και για ρευστοποίηση των κερδών που καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,32% στις 7.285 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,84% στις 3.499 μονάδες και στο Λονδίνο ο FSTE 100 κατά 0,5% στις 5.789 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει απώλειες 0,72% στις 7.851 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται χαμηλότερα κατά 0,72% στις 5.286 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIΒ σημειώνει πτώση 0,57% στις 15.547 μονάδες.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν εκ νέου σήμερα για να εγκρίνουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το ελληνικό πακέτο, όπου όμως υπάρχουν ακόμη αρκετά θέματα ανοιχτά κυρίως ως προς την κάλυψη του κενού χρηματοδότησης.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, οι περισσότεροι επενδυτές προτιμούν να τηρήσουν επιφυλακτική στάση, περιμένοντας τις εξελίξεις», εξηγεί ο Ric Spooner, της CMC Markets. Η νίκη του αποσχιστικού κόμματος στην Καταλονία επίσης προβληματίζει τις αγορές.

Πιέσεις ασκούνται κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, μετά και την επιβολή προστίμου 30 εκατ. στερλινών στη UBS από τη βρετανική Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών. Η μετοχή της Barclays υποχωρεί κατά 3,5% καθώς υπάρχουν φήμες για μαζική πώληση μετοχών της τράπεζας από την Qatar Holdings.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v