Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες διακυμάνσεις στις ευρωαγορές

Χάνει την ορμή του το ράλι των προηγούμενων ημερών στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές κι οι επενδυτές περιμένουν να δουν εάν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους για στήριξη της ευρωζώνης.

Χάνει την ορμή του το ράλι των προηγούμενων ημερών στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές κι οι επενδυτές περιμένουν να δουν εάν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους για στήριξη της ευρωζώνης με συγκεκριμένα μέτρα.

Οι προσδοκίες για ενέργειες από την πλευρά της ΕΚΤ για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους πυροδοτήθηκαν από τον πρόεδρό της, Mario Draghi, ο οποίος δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η τράπεζα θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει το ευρώ, μήνυμα που απήχησαν και οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel και του Γάλλου προέδρου Francois Hollande.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές του τραπεζικού και του ενεργειακού κλάδου: Η UBS υποχωρεί κατά περισσότερο από 3% μετά την ανακοίνωση των απογοητευτικών της αποτελεσμάτων, ενώ απώλειες έως και 3,3% εμφάνιζε η γαλλική Credit Agricole. Απώλειες 3,6% και για την BP μετά την ανακοίνωση πτώσης 96% στα προσαρμοσμένα της κέρδη.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,04% στις 5.691,4 μονάδες, κατά 0,01% ενισχύεται ο DAX 30 της Φρανκφούρτης στις 6.774,5 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,48% κινείται ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού στις 3.304,5 μονάδες.

Κέρδη 0,29% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 6.821,8 μονάδες, 0,5% για τον ιταλικό FTSEMIB στις 14.047 μονάδες κι απώλειες 0,46% για τον πορτογαλικό PSI στις 4.663,2 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v