Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική ανάκαμψη στις ευρωαγορές

Κέρδη 0,5% για τους περισσότερους δείκτες μετά από 4ήμερο πτωτικό σερί. Κλειστό το Λονδίνο λόγω εθνικής εορτής. Οι προσδοκίες από την έκτακτη σύνοδο του G7 και οι έντονες πιέσεις στην ΕΚΤ για μείωση επιτοκίων.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις και με στήριξη από την έντονη κινητικότητα των αξιωματούχων ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,26% στις 5.993 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,54% στις 2.970 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο το χρηματιστήριο είναι κλειστό για τον εορτασμό του αδαμάντινου ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,56% στις 6.275 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κατά 0,48% στις 4.493 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,47% στις 12.952 μονάδες.

Σήμερα πραγματοποιείται έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών του G7 με βασικό θέμα στην ατζέντα τις εξελίξεις στην ευρωζώνη. Επίσης, οι επενδυτές αναμένουν δύο ακόμη βασικά γεγονότα αυτήν την εβδομάδα: τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Τετάρτη και την κατάθεση του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke, την Πέμπτη. Επισημαίνεται ότι οι πιέσεις προς την ΕΚΤ για δράση είναι ιδιαίτερα έντονες. Ακόμη και η Christine Lagarde ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς μείωση των επιτοκίων.

«Οι επενδυτές στηρίζουν τις ελπίδες τους στις συναντήσεις του G7 και της ΕΚΤ και έχουν ενθαρρυνθεί κάπως από τις ενδείξεις για αλλαγή στην πολιτική της Γερμανίας», δηλώνει ο Ham Sung - sik, αναλυτής της Daishin Securities και συμπληρώνει: «Χρειαζόμαστε, όμως, απτά αποτελέσματα για να δούμε ότι φτάσαμε τον πάτο στις αγορές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v