Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ανεργία βύθισε τις ευρωαγορές

Τα πολύ απογοητευτικά στατιστικά μεγέθη για τις πραγματικές οικονομίες προκάλεσαν κάθετες απώλειες στις διεθνείς αγορές στην πρώτη συνεδρίαση του Ιουνίου, μετά την μεγάλη πτώση του Μαΐου.

Τα πολύ απογοητευτικά στατιστικά μεγέθη για τις πραγματικές οικονομίες προκάλεσαν κάθετες απώλειες στις διεθνείς αγορές στην πρώτη συνεδρίαση του Ιουνίου, μετά τις μεγάλες απώλειες του Μαΐου.

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν με επιχείρηση θετικής αντίδρασης, αλλά η ανακοίνωση των ευρωπαϊκών στατιστικών «γύρισε» τους δείκτες πτωτικά και η ανακοίνωση των αμερικανικών στοιχείων έδωσε την χαριστική βολή στις αγορές.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,14% χαμηλότερα στις 5.260 μονάδες, ο DAX βυθίστηκε 3,4% κλείνοντας στις 6.050 μονάδες, ενώ ο CAC υποχώρησε 2,21% στις 2.950 μονάδες.

Ο δείκτης μεταποίησης ΡΜΙ για την ευρωζώνη υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2009, ενώ οι αναλυτές της Markit εκτιμούν ότι θα συμπαρασύρει πτωτικά και τον ρυθμό ανάπτυξης του δευτέρου τριμήνου. Η ανεργία αναρριχήθηκε στο 11%, στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που υπάρχουν στοιχεία για την ευρωζώνη.

Στις ΗΠΑ, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι τον μήνα που μόλις ολοκληρώθηκε δημιουργήθηκαν μόλις 69.000 θέσεις εργασίας, πολύ λιγότερες από τις αναμενόμενες, και το ποσοστό της ανεργίας ανεβηκε στο 8,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v