Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα σε ευρωαγορές -Το βλέμμα στη Ρώμη

Διστακτικές κινήσεις εν όψει της ανακοίνωσης του νέου κυβερνητικού σχήματος στην Ιταλία. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου Ρώμης επιστρέφει πάνω από το 7%. Παρέμβαση της ΕΚΤ με αγορές τίτλων Ισπανίας, Ιταλίας.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές εν όψει της ανακοίνωσης του νέου κυβερνητικού σχήματος στην Ιταλία. Η νευρικότητα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς τίτλου Ιταλίας να διαμορφώνεται εκ νέου πάνω από το 7%.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,99% στις 5.874 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,26% στις 3.041 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,35% στις 5.498 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,55% στις 8.282 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,32% στις 5.488 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB είναι κατά 0,36% υψηλότερα στις 15.352 μονάδες.

Από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών, οι ειδήσεις δεν ήταν ενθαρρυντικές. Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης διαμορφώθηκε πάνω από το 3%, εξέλιξη που δυσχεραίνει τα περιθώρια κινήσεων της ΕΚΤ. Η Τράπεζα της Αγγλίας, όμως, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάπτυξη και τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, με αποτέλεσμα αρκετοί να προβλέπουν μεγαλύτερη επέκταση του βρετανικού προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Εν αναμονή του νέου κυβερνητικού σχήματος, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου αναρριχήθηκε εκ νέου πάνω από το 7%. Traders κάνουν λόγο για επιθετικές αγορές ισπανικών και ιταλικών τίτλων από την ΕΚΤ, με αμφίβολα όμως αποτελέσματα.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της Infineon, η οποία υποχωρεί περισσότερο από 4% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που δεν ικανοποίησαν τις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v