Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα ιταλικά επιτόκια "κοκκίνησαν" τις ευρωαγορές

Η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής της ευρωζώνης 2% τον Σεπτέμβριο και η παραμονή των επιτοκίων των ιταλικών ομολόγων σε επίπεδα ρεκόρ, πίεσαν χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η επίμονη άρνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου να δεχτεί έκδοση κοινού ευρωομολόγου, η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής της ευρωζώνης 2% τον Σεπτέμβριο και η παραμονή των επιτοκίων των ιταλικών ομολόγων σε υψηλά επίπεδα, πίεσαν χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι ευρωαγορές ξεκίνησαν με θετικά πρόσημα, στον απόηχο της παραίτησης του S. Berlusconi και της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στον πρώην Επίτροπο Mario Monti στην Ιταλία.

Όμως η νευρικότητα και οι φόβοι ότι θα είναι πολύ δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο η κρίση χρεών της ευρωζώνης, επανέφεραν γρήγορα τα αρνητικά πρόσημα.

Τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,48% χαμηλότερα στις 5.519 μονάδες, ο DAX με πτώση 1,19% στις 5.985 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 1,28% στις 3.109 μονάδες.

Στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB διολίσθησε 2,4% κλείνοντας στις 15.399 μονάδες. Η μετοχή της UniCredit βούλιαξε 5,8% κατόπιν ανακοίνωσης ζημιών άνω των 10 δισ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v