Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορίζονται τα κέρδη στις ευρωαγορές

Η νευρικότητα επιστρέφει στις ευρωπαϊκές αγορές. Τα αρχικά κέρδη εξανεμίζονται καθώς η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην κρίσιμη δημοπρασία 5ετών ομολόγων, από την οποία η Ιταλία στοχεύει να αντλήσει 3 δισ. ευρώ.

Με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην κρίσιμη δημοπρασία 5ετών ομολόγων της Ιταλίας, τα αρχικά κέρδη των χρηματιστηριακών δεικτών περιορίζονται

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,1% στις 6.063 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,23% στις 3.142 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο +0,17% στις 5.554 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,48% στις 8.515 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται οριακά κατά 0,01% στις 5.583 μονάδες. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,43% στις 15.845 μονάδες, ενώ νωρίτερα κατέγραφε μίνι ράλι με κέρδη μεγαλύτερα του 2%.

Θετικό πρόσημο διατηρεί ο ευρωπαϊκός κλαδικός δείκτης των τραπεζών. Όμως, οι μετοχές των φαρμακευτικών και των μεταλλευτικών εταιριών δέχονται πιέσεις.

Επισημαίνεται ότι λίγο νωρίτερα οι ευρωπαϊκές αγορές κατέγραφαν μεγαλύτερα κέρδη, με στήριξη από την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ευρωπαίο επίτροπο Μάριο Μόντι. Ο ίδιος ο κ. Μόντι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών, λέγοντας πως αυτό θα εξαρτηθεί από τις δράσεις που θα ανληφθούν και από τις αντιδράσεις των αγορών.

Η προσοχή στρέφεται στη σημερινή πολύ κρίσιμη δημοπρασία 5ετών ομολόγων, από την οποία η Ιταλία στοχεύει σε άντληση 3 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v