Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει η νευρικότητα στις ευρωαγορές

Η κρίση χρέους και οι εξελίξεις στην αγορά ομολόγων προβληματίζουν τις αγορές. Πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές καθώς τα spreads Γαλλίας, Βελγίου και Αυστρίας οδηγούνται σε νέα υψηλά.

Σε κλίμα νευρικότητας διεξάγεται και η σημερινή συνεδρίαση στις ευρωαγορές, με έντονες τις πιέσεις στην ιταλική χρηματιστηριακή αγορά. Στο στόχαστρο βρίσκονται εκ νέου οι τραπεζικές μετοχές, ενώ κλιμακώνεται η ένταση και στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 1,08% στις 5.920 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,27% στις 3.069 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται χαμηλότερα κατά 0,18% στις 5.508 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1,38% στις 8.256 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,6% στις 5.516 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 2,28% στις 15.112 μονάδες.

Στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων της Γαλλίας, του Βελγίου και της Αυστρίας εκτινάχθηκαν σε νέο υψηλό από την εισαγωγή του ευρώ. Έντονες πιέσεις δέχονται και οι τραπεζικές μετοχές και ο ευρωπαϊκός κλαδικός δείκτης υποχωρεί κατά 1%.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της Cable & Wireless Worldwide, η οποία υποχωρεί περισσότερο από 10% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που δεν ικανοποίησαν τις αγορές.

Από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών, οι ειδήσεις για την ευρωζώνη είναι ενθαρρυντικές. Η γαλλική οικονομία επέστρεψε σε ανάπτυξη, ενώ το γερμανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε το γ΄ τρίμηνο κατά 0,5%. Η προσοχή στρέφεται στα στοιχεία ανάπτυξης τρίτου τριμήνου για την ευρωζώνη, που ανακοινώνονται στις 12:00 ώρα Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v