Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλή συνεδρίαση αλλά μικτό κλείσιμο ευρωαγορών

Ανάμεσα σε αισθητή άνοδο και μικτή σταθεροποιητική εικόνα εναλλάχθηκαν τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα «ναι» της γερμανικής βουλής στο EFSF και το 2ο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας.

Ανάμεσα σε αισθητή άνοδο και μικτή σταθεροποιητική εικόνα εναλλάχθηκαν τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα «ναι» της γερμανικής βουλής στο EFSF και το 2ο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας προκάλεσαν σημαντική ανακούφιση, αλλά παράλληλα η επενδυτική επιφύλαξη εξακολουθεί να κυριαρχεί.

Αρχική μεγάλη άνοδο προκάλεσε η ψήφιση των μέτρων διεύρυνσης του ταμείου διασώσεων της ευρωζώνης, του European Financial Stability Facility. Το νομοσχέδιο πέρασε με πλειοψηφία 523 ψήφων έναντι 85 κατά στο γερμανικό κοινοβούλιο. Εξίσου ευνοϊκά επέδρασε και η επικύρωση της συμφωνίας του Ιουλίου για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Οι βασικοί δείκτες στις ευρωαγορές «χειροκρότησαν» με αισθητή άνοδο τις εξελίξεις, αλλά γύρισαν γρήγορα σε σταθεροποιητική εικόνα. Αναλόγως, η αρχική εκτίναξη της Wall Street στο άνοιγμα επανέφερε έντονα ανοδικά πρόσημα το μεσημέρι, αλλά στο κλείσιμο η εικόνα ήταν και πάλι μικτή και επιφυλακτική.

Οι πιέσεις στους μεταλλευτικούς και ενεργειακούς κλάδους περιόρισαν τα κέρδη, αλλά πάντως η εικόνα παρέμεινε θετική για τους τραπεζικούς κλάδους.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,4% στις 5.197 μονάδες, ο DAX με άνοδο 1,1% στις 5.64ο μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 1,07% στις 3.028 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v