Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωαγορές: Ανοδικό γύρισμα διά χειρός Barrosο

Η παραίνεση Barroso προς την ΕΚΤ «να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» και η είδηση για επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα έδωσαν την αφορμή για το θετικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Ανοδικά και τα futures της Wall Street.

Η παραίνεση Barroso προς την ΕΚΤ «να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» και η είδηση για επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα έδωσαν την αφορμή για το θετικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Ανοδικά κινούνται και τα futures της Wall Street.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAΧ 30 ενισχύεται κατά 1,03% στις 5.686 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,42% στις 3.036 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο κατά 0,01% στις 5.294 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,41% στις 8.565 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κατά 0,42% στις 5.947 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,36% στις 14.863 μονάδες.

Λίγο νωρίτερα, η Κομισιόν ανακοίνωσε πως το κλιμάκιο της τρόικας επιστρέφει την Πέμπτη στην Αθήνα και επιβεβαίωσε ότι θα διεξαχθεί έκτακτο Eurogroup με βασικό θέμα την εκταμίευση της επόμενης δόσης του ελληνικού πακέτου.

Επιπλέον, ο κ. Jose Manuel Barroso κάλεσε την ΕΚΤ να παρέμβει για τη στήριξη της χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη και επιβεβαίωσε ότι εξετάζονται τρόποι για επέκταση της ισχύος του EFSF.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v