Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωαγορές

Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές, με την προσοχή τους στραμμένη στην κρίσιμη ψηφοφορία της Γερμανίας για την επικύρωση της συμφωνίας για το EFSF. Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές κατέγραψαν μικτά πρόσημα.

Έντονη νευρικότητα επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους χρηματιστηριακούς δείκτες να παλινδρομούν μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου, καθώς κλιμακώνεται η αγωνία για την κρίσιμη ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,1% στις 5.583 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,26% στις 3.003 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,17% στις 5.208 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,28% στις 8.456 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κατά 0,36% στις 5.905 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,14% στις 14.768 μονάδες.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές κατέγραψαν μικτά πρόσημα.

Οι Γερμανοί βουλευτές ψηφίζουν σήμερα για την επέκταση του EFSF και του δεύτερου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα. Το πράσινο φως για το νομοσχέδιο θεωρείται δεδομένο, καθώς η κ. Angela Merkel έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης.

Το κρίσιμο θέμα, όμως, είναι εάν θα υπάρξει μεγάλη εσωκομματική «ανταρσία», που θα την αποδυνάμωνε πολιτικά και θα δυσχέραινε τη μελλοντική λήψη αποφάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v