Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό κλείσιμο ευρωαγορών μετά το 3ήμερο ράλι

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν μετά το τριήμερο ράλι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με αφορμή φήμες ότι μέλη της ευρωζώνης ζητούν να επωμιστούν οι ιδιώτες πιστωτές μεγαλύτερο «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα.

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν μετά το τριήμερο ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η φήμη από τους Financial Times ότι επτά μέλη της ευρωζώνης ζητούν να επωμιστούν οι ιδιώτες πιστωτές μεγαλύτερο «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα, έδωσαν την αφορμή για την διόρθωση.

Οι βασικοί δείκτες είχαν θετική εμφάνιση μέχρι το απόγευμα, όπου επικράτησε κόπωση και τα πρόσημα έγιναν αρνητικά.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,44% χαμηλότερα στις 5.218 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,89% στις 5.578 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 0,92% στις 2.996 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 1,4%, μετά το ράλι 7% που εμφάνισε στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις, χάρη στις ελπίδες ότι η Ευρώπη θα βάλει τα δυνατά της για την επίλυση της κρίσης χρεών. Ήταν το καλύτερο σερί ανόδου από τον Μάιο 2010.

Μικτή ήταν η εικόνα στον τραπεζικό κλάδο, με την Deutsche Bank να υποχωρεί 1,6% και την Lloyds Banking Group 1,7% ενώ αντίθετα η BNP Paribas ενισχύθηκε 2,3%.

Ο μεγαλύτερος χαμένος στον χρηματοπιστωτικό κλάδο ήταν το hedge fund Man Group που βούλιαξε 23% μετά την ανακοίνωση ότι τα υπό διαχείριση ενεργητικά της μειώθηκαν κατά 6 δισ. δολ. ή 8,5% στα 65 δισ. δολ. μέσα στο οικονομικό β΄τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v